Levensbeschouwelijke Bruggenbouwers

Dit project is een ode aan levensbeschouwelijke bruggenbouwers! Burgers die elk op hun manier bouwen aan een harmonieuze samenleving, die wij-zij tegenstellingen tegengaan en de kloof van vooroordelen en onverdraagzaamheid proberen dichten.

Bruggenbouwers brengen mensen dichter bij elkaar en bouwen zo bruggen tussen individuen, gemeenschappen, religies en levensbeschouwingen.

In onze diverse wereld is er nood aan deze bruggenbouwers! Wij zetten hun inspirerende verhalen graag in de kijker, want wij allemaal kunnen meebouwen aan zo’n harmonieuze samenleving!

 

Vertoning NOUS TOUS met nabespreking door Pierre Pirard en Antwerpse Bruggenbouwers

Op 30 november 2021 organiseerden we een vertoning van documentaire Nous Tous in cinema Lumière. Bekijk ons evenement hier en klik hier om het verslag van de avond te lezen

 

Dialoogavond Bruggenbouwer in Beeld: Emilio Platti

Dit werd gevolgd door een dialoogavond op 16 december 2021. We zetten de rol van Emilio Platti voor de interlevensbeschouwelijke dialoog in de kijker. Aan de hand van Nostra Aetate wordt dit gekaderd binnen de bredere bruggenbouwende rol van de katholieke kerk. Je vindt het evenement via deze link. Wil je de avond herbekijken? Dat kan hier!